Szódabikarbóna sampon: úgy nő majd a hajad, mintha húznák

Hirdetés


Ahogy a kutatók újabb és újabb hatásokat bizonyítanak a szódabikarbóna gyógyító erejéről, egyre nő a szer népszerűsége. De azt tudtad, hogy a hajadat is megjavíthatja?

Igen, a szódabikarbóna a hajápolásban is nagyon jó! Megtisztítja a hajat minden sennyeződéstől, ráadásul a hajad egy-két alkalmazás után egészséges, fényes lesz, és gyorsabban fog nőni. Megmondjuk, miért.

Ha sampon helyett folyamatosan szódabikarbónát használsz, a hajadon meg fog látszani. Arról nem is beszélve, hogy a samponok és balzsamok tele vannak káros méreganyagokkal. Ha kémiai szerektől mentes hajápolásra vágysz, mindenképpen próbáld ki a szódabikarbónát.

HirdetésSampon használata után talán te is tapasztaltad már, hogy az élettelen a hajad a balzsamozás ellenére még szárazabb, keményebb tapintású lesz. És ha ez magában még nem lenne elég, az időjárás is nagyon befolyásolja a haj szerkezetét. A hideg, a napsütés és a heves szél mind roncsolja, szárítja, így egy idő után kezelhetetlenné válik.

Ne vágasd le! Nem jó ötlet. Próbáld ki a szódabikarbóna + ecet hajápolási módszert és meglátod, jó ideig távol tarthatod a fodrászt.

A hajad erősebb, fényesebb lesz tőle, de ez még nem minden. A fejbőröddel is csodát tehet. Míg a sampon hajmosásnál kiszárítja a fejbőrt, később azonban serkenti az olajtermelést. Ha a szódabikarbónás módszert alkalmazod, hajad nem lesz olyan zsíros, mint általában, és mivel megszűnnek benne a gyulladások, a hajhagymák új erőre kapnak, és sokkal gyorsabban fog nőni a hajad. Mindössze annyit kell tenned, hogy a kezelést 2-3 naponta megismétled. Ráadásul a szódabikarbóna és az ecet szuper olcsó, vegyszermentes. Fogadunk, hogy imádni fogod!

Házi sampon készítése

Keverj össze 1 adag szódabikarbónát 3 adag vízzel. Vállig érő hajra keverj össze 1-2 evőkanál szódabikarbónát háromszor annyi vízzel. A legjobb, ha egy palackba töltöd. Válassz akkorát, amekkora a hajad hosszának megfelelő keveréknek kell.

HirdetésA házi „sampont” száraz vagy nedves hajra egyaránt alkalmazhatod. Kezd a tövétől kifelé haladva. Hagyd állni a keveréket rajta 1-3 perig, majd langyos vízzel alaposan öblítsd le. Ezután jöhet az ecetes öblítés.

Almaecetes öblítés balzsam helyett

Ehhez keverj össze 1 rész almaecetet 4 rész vízzel. Ha kellemetlennek találod az ecet illatát, adj hozzá néhány csepp levendula, borsmenta vagy rozmaring illóolajat. Mivel a keverék nem romlik meg, célszerű egy nagyobb adagot összekeverned, és a következő hajmosásig a fürdőszobában tárolnod.

Az ecetes öblítésnél döntsd meg a fejedet és csukd be a szemed – így elkerülhető, hogy az ecetes lé belemenjen a szemedbe. Várj néhány másodpercet, majd öblítsd le hideg vízzel. A hideg vízzel bezárod a hajba a nedvességet, és az sima, egészséges fényű lesz.

Forrás: szupertanacsokblog.hu