Tragédia Józsefvárosban: 6 méter magasról dobta ki az ablakon újszülött babáját egy 22 éves anya

Hirdetés

Fotó: Indafoto

Egy szívszorító eset rázta meg Józsefváros lakóit, amikor egy 22 éves anya hat méter magasról ki dobta az ablakon újszülött gyermekét egy társasház világítóudvarába. A tragédia január végén történt, a gyermeket egy földszinti lakó találta meg már halottan. “Kinyitottam az ablakot, és én is úgy elcsodálkoztam, hogy most létezik ilyen, hogy ott van egy újszülött?” – idézte fel a szomszéd a megrázó pillanatot.

Hirdetés

A rendőrség hamar beazonosította az anyát, aki ugyanabban a házban lakott. Az orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy a kisbaba karácsonykor született élve, és ha időben orvosi ellátást kap, életben maradhatott volna. Az előzetes vizsgálatok szerint a gyermek halálát ellátatlanság és kihűlés okozta. A fiatal nő a vécén hozta világra gyermekét, majd az ablakon keresztül a világítóudvarra dobta, segítséget sem hívott.

A rendőrségi jelentés szerint az anya a terhességét is titkolta családja elől, bő ruhákat viselve rejtegette állapotát. A szülés napján, amikor erős fájdalmai voltak, a család vesegörcsre gyanakodva mentőt hívott hozzá. Az asszony azonban megtagadta az orvosi vizsgálatot, és nem sokkal később megszülte gyermekét.

Hirdetés

A fiatal nő állítása szerint nem követett el bűncselekményt. Jelenleg őrizetben van, és pszichiátriai megfigyelés alatt áll, miután kiderült, hogy önmagával is végezni akart. A szörnyű esemény újra felveti a társadalmi figyelmet a terhesség alatti pszichológiai támogatás fontosságára és a fiatal anyák segítésének szükségességére.

Forrás: RTL