Véget ért a rabszolgatörvény ellenes tüntetés a Kossuth téren. Hétfőn útlezárásokkal folytatódik a túlóra elleni demonstráció.

Hirdetés

250-ről 400 órára nőhet a ledolgozandó órák száma, amennyiben szárdán a parlament elfogadja a törvénytervezetet. Ennek elekerülése érdekében több ellenzéki párt és szakszervezet is tüntetést szervezett a mai napra.

A Jászai Mari térről indul a mára tervezett rabszolgatörvény ellenes tüntetés, melynek végállomása a Kossuth tér lett volna.

Ám, mint ahogyan arról beszámoltunk a teret lezárták arra hivatkozva, hogy hazánkba érkezik Marek Kuchcinski, a lengyel parlament alsóházi elnöke. A tüntetők eleinte békésen meneteltek egészen az Alkotmány utcáig, ahol el is hangzottak a túlóra ellenes beszédek, sőt a demonstrálók követeléseiket is megfogalmazták. Ekkor azonban az addig békés érdekérvényesítő tömeg úgy döntött nem hagyják magukat és a lezárás ellenére beveszik a Kossuth teret.
Már oszladozik a tömeg

HirdetésA rendőrök egy ideig sorfalat álltak és igyekeztek feltartóztatni a betoduló tömeget, ám egy idő után feladták a védvonalat, így a tüntetők bejutottak a Kossuth térre. A demonstrálók egészen a Parlament lépcsőééig jutottak. Egy ideig hallani lehetett, ahogyan ordítva skandálják: “Orbán takarodj”, illetve “Nem leszünk rabszolgák” ám egy kis idő elteltével a tömeg fáradni majd oszladozni kezdett. Információnk szerint már a rendőrök is távoztak a helyszínről.

Úgy tudjuk a demonstráció végkimenetelétől függetlenül hétfőre országos útlezárásokat terveznek a tüntetők.

Nyomj egy lájkot és oszd meg ha te sem akarod a rabszolgatörvényt!

Forrás: blikk.hu