Vigyázzatok! Hivatalosnak tűnő levelet küldenek ki a magyaroknak a NAV nevében! Ha ez áll a levélben, akkor NEM A NAVTÓL érkezett!!

Hirdetés

FIGYELEM, CSALÓK!! Újabb trükkös csalás terjed. Ha ilyen levelet kap, ne fizessen! A csalók az adóhivatal nevét használják fel, hogy megtévesszék áldozataikat. Köszönöm,ha megosztják, hogy többen értesüljenek róla!

Fiktív fizetési felszólításokat küldtek szét a NAV nevében, az adóhatóság a oldalán figyelmeztetett a csalásra:

„Fiktív fizetési felszólítás a NAV nevében

Ügyintézői díj címén próbálkoznak pénzt kicsalni a NAV nevében a fotón látható levél címzettjeitől. Az iromány egyértelműen csalók műve, a számtalan helyesírási hiba, a NAV logójával ellátott, házilag kreált fejléc, a privát számlaszám és sok egyéb jel is árulkodik arról, hogy a felszólítás nem a hivataltól származik. Aki ilyen levelet kap, véletlenül se fizessen! A Magyar Államkincstárnál vezetett adóbevételi számlák – amelyek mindegyikének első nyolc számjegye 10032000 – listája a NAV honlapján megtalálható: https://www.nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/szamlaszamok.”

HirdetésEgy másik trükk is egyre gyakoribb! >>>>

Nem a NAV kér személyes adatot telefonon!

Adózói bejelentés szerint valaki ismét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében telefonál és kér bankszámla-adatokat. A telefonban egy udvarias hang közli az ügyféllel, hogy túlfizetése van az adóhivatalnál, de ezt csak nevének és bankszámlaszámának megadását követően tudják utalni.

A NAV telefonon soha nem értesíti ügyfeleit és soha nem kér bankszámlaszámot, vagy egyéb bizalmas adatot!

Kérjük, ha valaki ilyet tapasztal, haladéktalanul tegyen bejelentést a NAV bármelyik igazgatóságán, ügyfélszolgálatán és semmiképpen se adja meg adatait! Az ebből eredő kellemetlenségekért a NAV nem vállal felelősséget, mert a hivatal kizárólag ügyfélkapun, postán, illetve folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a túlfizetésekről.

Forrás: palyazatok.biz