Vigyázzatok nagyon!!!! “Egy segítőkész ember felhívása! “A múlt héten az Auchan-ban parkoltam. Amikor kihajtottam, észrevettem egy papírt a hátsó szélvédőn. Amikor leszedtem (addigra már haza értem), láttam, hogy az egy benzin blokk volt.

Hirdetés

Vigyázzatok nagyon!!!! “Egy segítőkész ember felhívása! “A múlt héten az Auchan-ban parkoltam. Amikor kihajtottam, észrevettem egy papírt a hátsó szélvédőn. Amikor leszedtem (addigra már haza értem), láttam, hogy az egy benzin blokk volt.

FELHÍVÁS! NAGYON VIGYÁZZANAK AZ AUTÓSOK! + SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autóval rendelkezők feltétlenül olvassák el!

“Egy segítőkész ember felhívása! “A múlt héten az Auchan-ban parkoltam. Amikor kihajtottam, észrevettem egy papírt a hátsó szélvédőn. Amikor leszedtem (addigra már haza értem), láttam, hogy az egy benzin blokk volt. Szerencsémre egy barátom már mondta, hogy ne álljak meg (emiatt) mert, hogy valaki várhatja, hogy kiszálljak az autómból. Ez a nőkre és a férfiakra is érvényes!”

HirdetésFigyeljünk a hátsó szélvédőre tapasztott papírokra!

Gépjárműrablások új módszerével állunk szemben!

Sétálsz a parkolóban, nyitod a kocsidat és beszállsz. Indítasz, tolatóba teszed a kocsit. Amikor a visszapillantóban hátra nézel, a hátsó szélvédő közepén észreveszel egy papír cetlit. Megállsz, kiszállsz az autóból és ekkor bukkan fel a tolvaj a semmiből. Beszáll az autódba és elhajt. Nagy sebességgel, gyakorlatilag majdnem rajtad keresztül…

És találgassanak ezek után a hölgyek/urak…Fogadni mernék, hogy a retiküljük/kézitáskájuk a kocsiban maradt. Így az autó tolvajnak az autódon kívül már a címed, a pénzed és a kulcsaid is megvannak! Házad és személyed nem titok többé! Nagyon jól szervezettek, már több autós járt így pórul!

Amennyiben papírcetlit látsz a hátsószélvédődre tapadva, zárd be az ajtókat, indíts és menj el onnan! A papírt majd később leszeded. Talán nem árt értesíteni erről a családot, barátaidat, különösen a hölgyeket! Egy retikülben/táskában sok fontos irat van. Biztos nem akarod, hogy mindez rossz kezekbe kerüljön!

Ha fontosnak tartod, amit írtam, oszd meg!” Az alábbi videó egy “trükkös lopást mutat be. A videó után a cikk folytatódik!

HirdetésEddig a felhívás. Most pedig a felhíváshoz kapcsolódó blogos vélemény: Nekem már ott gyanús volt, hogy felmutatott pár tipikus hoax-os jelet az üzenet. Főleg az indokolatlanul sok felkiáltó jel használata. Később megtaláltam ugyanennek a KÜLDD TOVÁBB-os változatát is, ami szintén tipikus körüzenetet sejtet.Ezzel kapcsolatban megkérdeztünk egy szakértőt, akinek közöljük a véleményét:

Sajnos a felhívás közzétevője egy tipikus bűncselekményformát írt le, bár el kell mondanom, hogy ez a trükk nem számít frissnek. Ilyen típusú bűncselekmények elkövetéséről is érkeznek a rendőrségre bejelentések, és vannak olyan – néhány főből álló bűnbandák, amelyek erre szakosodtak. A kivitelezése rendkívül egyszerű, nem igényel semmiféle technikai felkészültséget.

Mivel általában zsúfolt parkolókban, a gépkocsik között megbújva, és a térfigyelő kamerák látószögén kívül követik el a bűncselekményt, ezért az elkövetők viszonylag biztonságban érezhetik magukat. Annak ellenére, hogy ezek a bandák folyamatosan „vándorolnak”, jónak mondható az ilyen típusú bűnesetek felderítése. Természetesen az eredményesség nagyban függ attól is, hogy a sértett milyen gyorsan képes értesíteni a rendőrséget. Ettől függetlenül érdemes megfogadni a leírtakat, mert bárkivel előfordulhat, hogy a „trükkös bűnözők” célkeresztjébe kerül!

Forrás: naplopo.info