Virágaink számára bő virágzást és buja levélzetet biztosíthatunk, ha ezzel az egyszerű tápoldattal locsoljuk őket!

Hirdetés

Mindegyik szobanövényt öntözni kell tápoldattal, de különösen fontos ez a vegetatív időszakban és a virágzás időszakában.

Most szerkesztőségünk bemutatja neked ezt az egyedülállóan hatékony tápoldatot, amelynek hála, még a legsatnyább szobanövényünk is erős hajtásokat fog hozni, és megannyi virággal kápráztat el bennünket! A tápoldat receptje ráadásul végtelenül egyszerű, mindössze élesztő kell hozzá és…

Tápoldat szobanövények számára
Hozzávalók:

10 gramm friss élesztő
egy evőkanál cukor
egy liter meleg víz


Elkészítése és felhasználása:

1. Az élesztőt feloldjuk a vízben, hozzáadunk a cukrot és alaposan elkeverjük. Hagyjuk állni legalább 2 órán keresztül.

Hirdetés2. Az elkészített tápoldatot 1:5 arányban vízzel hígítva alkalmazzuk szobanövényeink öntözésére.

3. A szobanövényeink tápoldatozásának gyakorisága függ az évszakoktól, az őszi-téli időszakban havonta egyszer kell tápoldatozni, míg tavasszal és nyáron 10 naponként egyszer.

Az élesztőben található növényi hormonok, továbbá a különféle B-vitaminok és auxinok hatásosan serkentik a sejtosztódást és ezáltal a növény növekedését. Ezt a fajta tápoldatot a professzionális kertészek is használják.

HirdetésAz élesztős tápoldatozásnak köszönhetően a talajban lévő mikroorganizmusok aktivitása erőteljesen megnő, megszaporodik a szén-dioxid, a mikro- és a makroelemek mennyisége, amelyek különösen kedvező hatással vannak a növény gyökérrendszerére csakúgy, mint a megjelenésére.

Oszd meg ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel is, minden bizonnyal nekik is tetszeni fog ez a recept!

Forrás: finomreceptek.com